Gümüş Takılar Evde Nasıl Parlatılır?

08-03-2022 15:29
Gümüş Takılar Evde Nasıl Parlatılır?

Sevgililer Günü, Anneler Günü, doğum günleri ve daha birçok özel günde sevdiğiniz kişiye ne hediye alacağınızı uzun uzun düşünmenize gerek yok! Çünkü, hem uygun fiyatı hem de kullanışlı özellikleri ile dikkat çeken gümüş takı seçeneklerinden daha iyi bir hediye bulamazsınız.

Birçok insanın aklında neden gümüş takı satın almalıyım sorusu bulunuyor. Her şeyden önce, gümüşün geçmişten bu yana antibiyotik olarak kullanıldığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, gümüş; geçmişte ölümcül hastalık vebayı dahi önlemiştir. Antibakteriyel özelliğe sahip olan gümüş; alerji sorunundan muzdarip olanların dahi rahatlıkla kullanabilecekleri seçeneklere sahiptir. Ayrıca, radyasyona karşı da gümüş kullanılır.

Stres; insanların hayatını olumsuz etkiler. Bu noktada, gümüş bir aksesuar kullanmak strese de iyi gelir. Gümüş; elektriklenmeyi önleyici etkisi ile dikkat çeker. Bu sayede, stresin vücuttan atılması ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. İşin bir de şıklık kısmı bulunuyor. Takdir edersiniz ki, insanlar; bulundukları her ortamda şık olmak isterler. Güzel bir kıyafet kombini ile beklentiler tam olarak karşılanmaz. Kıyafetler; gümüş aksesuarlar ile zenginleştirildikleri takdirde daha iyi bir görünüm elde eder.

Gümüş takı başta olmak üzere gümüş eşya seçeneklerinin avantajlarından bahsettik. Şimdi de gümüş yüzük nasıl parlatılır konusuna bir göz atalım!

Gümüşler Nasıl Parlatılır?

Gümüş; kararma özelliğine sahiptir. Son derece doğal bir süreç olarak bilinen kararmayı ortadan kaldırmak adına gümüşün parlatılmasına ihtiyaç duyulur. Gümüş parlatma seçenekleri ile gümüş takıyı en kısa sürede parlatmak mümkün hale gelir. Diş macunu, tuz ve limon, alüminyum folyo, amonyak, karbonat & sirkeli su gibi alternatif yöntemler ile gümüşün parlatılması söz konusudur. Bunun yanı sıra, gümüş parlatma bezleri başta olmak üzere farklı seçenekler de vardır.

Karbonat & Sirkeli Su

Karbonat & sirkeli su; gümüş nasıl parlatılır diye düşünenler için önemli bir alternatiftir. Son derece pratik bir yöntemdir. Yüzde yüze yakın başarı oranı ile dikkat çeker. Sirkenin asidik özelliği sayesinde gümüşün kararmasına en iyi şekilde çözüm bulunur. İlk olarak, derin bir kasenin içerisine iki yemek kaşığı sirke ve biraz su eklenmelidir. Bir sonraki aşamada, söz konusu karışıma iki yemek kaşığı kadar karbonat eklenmesi gerekir. Gümüş takı; bu karışımın içerisinde bekletilmelidir. Kararma; bir süre sonra ortadan kalkacaktır.

Diş Macunu

Diş macununun da gümüş parlatma işlemleri için kullanıldığını biliyor muydunuz? Bilhassa gümüş yüzüklerin en kısa sürede parlatılmasını sağlar. Diş macununun gümüş ile tepkimeye girmesi ve bu sayede kararmayı yok etmesi söz konusudur. Gümüş nasıl parlatılır diye düşünenlerin yapması gereken şey bellidir. İlk olarak, kararan gümüşlerin üzerine bir miktar diş macunu sürülmelidir. Ardından, gümüş takı; bir süre suyun içerisinde bekletilmelidir. Bu işlemin yalnızca bir defa tekrarlanmasıyla beraber gümüş takıların eski hallerine dönmesi söz konusudur. Fakat, gümüş yüzüklerin sudan çıkarıldıktan sonra kurulanmaları şarttır.

Tuz ve Limon

Tuz ve limon; herkesin evinde bulunur. En iyi gümüş parlatma seçenekleri arasında yer alır. Basit bir şekilde hazırlanması ciddi bir avantajdır. İlk olarak, bir kasenin içerisine üç yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı tuz konmalıdır. Ardından, kaba su eklenmelidir. Gümüş eşyaların her birisi bu kaba eklenmelidir. Eşyalar; kabın içerisinde bir saat bekletildiği takdirde istenilen verim alınacaktır. Bir saatin ardından kaseden çıkarılan gümüş eşyalar kurulandıkları takdirde eskisi gibi kullanılabilir hale gelir.

Alüminyum Folyo

İstediğiniz takdirde alüminyum folyo ile de gümüş parlatabileceğinizi biliyor muydunuz? İlk olarak, parlak tarafı yukarı gelecek şekilde herhangi bir kabın içerisi alüminyum folyo ile kaplanmalıdır. Ardından, kabın içerisine parlatılacak gümüş eşyaseçenekleri eklenmelidir. Bu noktada, gümüş ürünlerin alüminyum folyo ile temas etmesi sağlanmalıdır. Bir sonraki aşamada, sıcak suyun içerisine tuz konularak karıştırılmalıdır. Hazırlanan karışım; gümüş eşyaların üzeri örtülene dek dökülmelidir. İsteyenler, tuz yerine karbonat veya soda da kullanabilirler.

Alüminyum folyo ile gümüş parlatmak son derece yaygın olsa da konuyla ilgili farklı görüşler bulunur. Bazı kişiler; yukarıdaki sürecin ardından en az 30 dakika beklenmesi gerektiğini söylerler. Ancak, kimyasal reaksiyon; tuzlu suyun gümüş takıların üzerine dökülmesiyle başlar. Oluşan kükürt kokusu da bu reaksiyonun bir sonucudur.

Parlatma işleminin ardından yepyeni bir görünüm kazanan gümüş eşyalar rahatlıkla kullanılabilir. Alüminyum folyo kullanmak son derece doğru bir karar olacaktır. Kesin sonuç vermesi ve herhangi bir zahmete gerek olmadan gümüşün parlatılmasını mümkün kılması gibi önemli avantajları bulunur.

Amonyak

Gümüş nasıl parlatılır diye düşünenlere amonyak cevabı da verilebilir. Amonyak; hem temizleyen hem de renk açan özellikleri ile dikkat çeker. Gümüşlerin rengini açması ve yenilemesi sayesinde kendisinden en iyi şekilde verim alınır. Amonyak ile gümüş parlatmak isteyenlerin ilk olarak parlatmak istedikleri ürüne uygun bir kap seçmesi gerekir. Bir sonraki aşamada, söz konusu kabın içerisine bir yemek kaşığı amonyak dökülmelidir. Ardından, eşya; kabın içerisine atılmalıdır. Gümüş malzemenin üzerini geçecek miktarda ılık su eklenmelidir. Yarım saat beklenmelidir. Bu sürenin geçmesinin ardından gümüş eşyanın nemli bez ile temizlenmesine başlanmalıdır. İyice temizlenen ve kurulanan bir gümüş eşya farkını hissettirecektir.

Sonuç olarak, siz de evinizde bulunan malzemelerle gümüş eşyalarınızı basit bir şekilde parlatabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.